“I also think that DraftSight is a lot easier on the eyes. I enjoy switching back and forth between white and black backgrounds, You don’t need to be an expert either. Between the online tutorials and just the intuitive nature of it, you can just find what you need right away.”

Featured DraftSight Story
“ALL ABOARD: Light Rail Depot ได้นำรถไฟที่ “ล้าสมัย” ให้กลับมามีชีวิตใหม่”

เมื่อคุณต้องการตัวกรองน้ำมันสำหรับ Chevy หรือ Honda มันเป็นไปได้สูงที่คุณจะเดินเข้าไปในอู่ซ่อมรถใกล้เคียงและได้รับตัวกรองน้ำมันมาอย่างรวดเร็วไม่ว่ารถของคุณจะผลิตที่ Detroit หรือ Tokyo แต่มันจะเกิดอะไรขึ้นเมื่อรถไฟของคุณหยุดลงและผู้ผลิตชิ้นส่วนไม่ได้จัดจำหน่ายอยู่ในประเทศของคุณ

พวกเรากำลังพูดถึงความล่าช้าเป็นอย่างมากสำหรับการรอชิ้นส่วนที่จะมาเปลี่ยนเพื่อให้รถไฟทำงานได้

หรือในกรณีที่เลวร้ายที่สุด ในกรณีที่ผู้ผลิตรถไฟตัดสินใจที่จะยุติการผลิตโดยสิ้นเชิงในรุ่นนั้นและสร้างปัญหาอย่างมากฝให้กับเราในการตามหาชิ้นส่วนอะไหล่ สำหรับหลายๆธุรกิจระบบการขนส่งในอเมริกา ฝันร้ายทางด้าน logistical นี้อาจจะไม่ได้เป็นเพียงสถานะการณ์สมมุติ

 

ใกล้กับ Denver รัฐ Colorado, Light Rail Depot ได้ดำเนินการแก้ไขปัญหาและพยายามที่จะหาผู้ผลิตชิ้นส่วนแบบ OEM หรือชิ้นส่วนในตลาดมือ 2 ถ้าเกิดว่าชิ้นส่วนที่ใช้ในการเปลี่ยนหายากหรือว่าถูกยกเลิกไป Light Rail Depot จะดำเนินการ retool ชิ้นส่วนและในบางกรณีจะมีการรวมเอาความเปลี่ยนแปลงและเพิ่มวัสดุให้มีความปลอดภัยและความคงทนที่เพิ่มมากขึ้น

“ถ้าหากว่าคุณอยู่ในแผนกซ่อมบำรุงและต้องมีการเปลี่ยนแปลงชิ้นส่วน 2 – 3 ครั้งแล้วคุณก็พบบางสิ่งที่ผิดพลาดเกิดขึ้น” Lou Cripps, Director of Applications กล่าวขึ้น “สิ่งที่คุณต้องการที่จะทำนั้นก็คือการเปลี่ยนแปลงวัสดุ, การออกแบบหรือบางครั้งก็ทั้ง 2”

Cripps ได้พูดอีกว่าเมื่อเร็วๆมานี้เขาได้สังเกตเห็นตัวยึดสายเคเบิลและระบบควบคุมสายไฟที่อยู่ภายใต้ท้องรถยังคงทำจากไม้โอ๊ค ซึ่งการใช้ไม้โอ๊คนั้นจะนำไปสู่การเน่าเปื่อยจากความชื้น ทางบริษัท Light Rail Depot จึงมีความจำเป็นที่จะต้องการชิ้นส่วนจาก Delrin เป็นโพลิเมอร์ความหนาแน่นสูงซึ่งไม่ได้มีการผลิตอีกต่อไป

 

“นอกจากนี้แล้วพวกเรายังได้เห็นประตูด้านล่างที่บานพับได้ถูกกัดกร่อนอย่างต่อเนื่อง, ดังนั้นพวกเราจึงได้สร้างบานพันของเราเองขึ้นมาเพื่อที่จะป้องกันประตูจากทรายและสิ่งสกปรก มวันดูเหมือนว่าจะเป็นวิธีการที่ง่ายในการแก้ไขปัญหา แต่ไม่เคยมีใครคิดทำมาก่อนเลย” Cripps ได้กล่าวเพิ่ม

 

อดีตช่างเครื่องของ Continental Airlines Cripps หลงใหลทุกรูปแบบของการขนส่งมาตั้งแต่เขาเป็นเด็กปู่ทวดของเขาเป็นผู้ประกอบการรถรางใน Denver มาตั้งแต่ปี 1990s

“ถึงแม้ว่ารถรางจะถูกยกเลิกก่อนที่ผมจะเกิด แต่ว่าครอบครัวก็ได้ปลูกฝังความรักในรถไฟ” เขากล่าว “พ่อของผมมักจะพาผมไปที่สโมสรโมเดลรถไฟและเมื่อพวกเราไปที่สวนสนุกดิสนีย์ ผมมักจะต้องการไปขี่ Monorail!”

 

As an adult, Cripps plans his vacations around train-watching opportunities. He recently enjoyed a trip on the Napa Valley Wine Train in California. The tracks were originally built in the 1860s to bring wealthy vacationers to the hot spring resort town of Calistoga. The winery tour train now carries tourists in restored 1915 Pullman dining and lounge cars and 1952 Vista Dome cars.

 

“I admire the workmanship put into those vehicles and Light Rail Depot is trying to bring the same quality, passion and creativity back into the rail industry,” Cripps says. “The future of America depends on having great public transportation for all of us.”

Light Rail Depot counts more than a dozen metropolitan transit agencies as regular customers, including the San Diego Trolley (SDMTS), Sacramento Regional Transit (RT), Utah Transit Authority (UTA), Calgary Transit (LRT) and the Charlotte Area Transportation System (CATS).

Cripps says his engineers use DraftSight, a free 2D CAD tool from Dassault Systèmes, to redesign replacement parts and also to access DWG legacy files from old blueprints of obsolete parts. Many of their CNC programs are preformed using Mastercam X5 as well.

“Our clients often ask us, ‘We can’t get this part any more, can you make it for us?’ Using our other CAD program was discouraging. It wasn’t opening up all the old files from the transit agencies,” he says.

“I also think that DraftSight is a lot easier on the eyes. I enjoy switching back and forth between white and black backgrounds,” Cripps adds. “You don’t need to be an expert either. Between the online tutorials and just the intuitive nature of it, you can just find what you need right away.”

Helping clients find what they need is exactly what Light Rail Depot is all about.

“We can build anything at anytime for rail vehicles. We have a 30,000-square-foot machine shop on-site and we manufacture almost everything in house,” says Cripps. “I’m thrilled that I get to come in every day and play with trains for a living.”